Predelava kombija v potujočo pisarno

PREDELAVA KOMBIJA V POTUJOČO PISARNO

Stranka je pripeljala kombi, na katerem smo izrezali pločevino in vgradili zatemnjena stekla. Vozilo smo nato v kasonu razdrli, da smo prišli do gole osnove in od tam nadaljevali.
Začeli smo z lepljenjem toplotne in zvočne izolacije na pločevino, da so izgube temperatur in hrupi v samem vozilu minimalni, ker je vozilo v uporabi v vseh vremenskih razmerah. To je izredno pomembno, saj smo v vozilo vgradili klimo in Webasto.

Nato smo vgradili talne obloge Bott, ki zagotavljajo lep oprijem čevlja in preprečujejo drsenje. Bott je nemška znamka vrhunske kvalitete namenjena za potujoče delavnice, imajo tipsko opremo zato je vgradnja mogoča v skoraj vsa vozila.

Stenske obloge smo tapicirali in jih oblekli v svetlo sivo blago, vidno pločevino na notranji strani kasona pa smo oblekli v folijo temno sive barve, tako da je bila prijetna barvna tematika. Nato smo vgradili omarice in mize zmanke Bott, ki so pritrjena na tla tako, da se med vožnjo ne premikajo imajo pa tudi funkcije, ki služijo prevažanju drobnega tovora brez, da se bi kaj preveč premikalo oziroma padlo na tla.

Na steno smo namestili nosilec za dva zaslona,
katera lahko premikamo po želji. Nato smo se podali na streho, kjer smo najprej izrezali luknjo za zunanjo enoto klime. Poleg nje pa smo zmontirali 4 solarne panele znamke Sunware, kateri so še bolj zaščiteni kot navadni solarni paneli, saj imajo gumijasto zaščito, ki prenese dež, udarce toče, ipd. V vozilo smo zmontirali 5 akumulatorjev, katere polnijo sončne celice, da je vozilo zaradi vgrajenega inverterja v 220V popolnoma neodvisno od zunanje elektrike.

V notranjosti se je vgradil še hladilnik, nad njega pa sistemsko omarico za shranjevanje specialne opreme. Na koncu smo v vozilo vgradili še umivalnik, gasilni aparat ter še končne produkte, ki naredijo pravo potujočo pisarno.